Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка БулфотоТръмпизмът остава. Това коментира във фейсбук

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка БулфотоТръмпизмът остава. Това коментира във фейсбук
Коментари Харесай

Радан Кънев: Тръмпизмът остава

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

фотография Булфото

" Тръмпизмът " остава. Това разяснява във фейсбук Радан Кънев.

Ето какво написа той:

Първо и последно непретенциозно и неангажиращо мнение за изборите в Съединени американски щати:

1. Изборите завършиха с обръщането на Пенсилвания. Байдън е определен за президент. Рискът, който демократите (всъщност гласоподавателите им) поеха на първичните избори, се оправда многократно. Ще има още преброяване, ще има несъмнено каузи, само че резултатът е свъсем явен и по национален избор, към този момент и по щати.

2. В обръщането на щатите от " Rust belt " -a няма нищо толкоз чудно и никакво съображение да се търси имитация. Тръмп води мощна акция срещу пощенския избор, демократите - голяма, скъпа и извънредно сполучлива акция за. Твърде разумно е резултатите от гласовете, подадени по пощата, да са най-вече за Байдън.

3. Малките разлики в основните щати не са нито случайност, нито машинация. Те са удостоверение за изключителната работа на щабовете и " изборните машини " и на двете партии, само че изключително на районна прокуратура. Те безусловно разпознават семейство по семейство и гласоподавател по гласоподавател и се борят за всеки един.

4. Тръмп си отива след незабравим резултат на тези избори, и като избор, и като щати, и като акция. Получи не просто повече от социологическите прогнози, само че и над резултата на множеството определени президенти.
Има (неочакван) късмет да си отиде с достолепие, само че наподобява няма да го употребява. Напротив - приготвя се, много в своя безподобен жанр, да унищожи своя облик, партията си, само че и доста от респекта към институциите.

5. " Тръмпизмът " остава. Републиканците построиха изключително мощна и устойчива " електорална коалиция ", с огромна степен на консистентност на посланията, даже и да не ни харесват. Коалицията сред обичайния поземлен закостенял избор, бялата работническа класа и обилни елементи от междинната класа, изключително по-бедните, най-вероятно ще се резервира и ще жъне триумфи.
районна прокуратура е доста надалеч от края си, в случай че не бъде разрушена от... Доналд Тръмп, който има доста способи да го направи.

6. Обратно - демократите построиха голяма, исторически рекордна електорална коалиция СРЕЩУ Доналд Тръмп. Намериха подобаващите претенденти за президент и вицепрезидент, които да обединят извънредно разнообразни по убеждения и ползи гласоподаватели, с една цел - да освободят Белия дом от Тръмп.
Но оттук насетне ситуацията им наподобява много комплицирано. Тяхната коалиция е изчерпана откъм цели, доста разнородна и искрено неконсистентна. Неочаквано положителните резултати на районна прокуратура, изключително за Конгрес, лишават от гравитационната мощ на успеха. За Директива за птиците идват сложни времена на създаване на положителен политически образ. Според мен, Байдън не е индивидът, който може да поеме тази задача. Камала Харис може би е - нейната отговорност е голяма.

7. Това, което е най-важно за нас, връзките САЩ-ЕС, вследствие на горните 6 точки, ще се промени доста по-малко от предстоящото. Вероятният надзор на районна прокуратура в Сената, мощните й резултати и започващата подготовка за изборите за Камара на представителите след 2 години ще принудят новата администрация да пипа доста леко и да трансформира малко.
Тонът ще се възстановява и посланията ще са дипломатични, само че по всички основни политики от климат през външна и комерсиална политика, та до защита, Европейски Съюз би трябвало да е подготвен за сложни връзки с Байдън и кабинета му.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР